SEO goes international: maak je website klaar voor het buitenland

SEO goes international: maak je website klaar voor het buitenland

buitenland seo social media website

Heb je een succesvolle webshop of website? Gaat het al een aantal jaren goed, en begint het nu te kriebelen? That’s the spirit: altijd op zoek naar meer en niet met het minste tevreden. Jij wilt internationaal gaan! Als je het in buitenland wilt gaan zoeken, dat wil zeggen: nieuwe klanten dus, dan moet er eerst nog wel een aantal dingen gebeuren voordat jouw bedrijfje helemaal buitenland-proof is. Schrijven en Vertalen Magazine helpt je een handje op weg.

 

Verover een nieuwe markt met jouw internationale website

Het kan veel tijd kosten om je website helemaal klaar te maken voor een nieuwe doelgroep in een ander land – of in meerdere landen. Daarom is het vast handig om wat nuttige tips te krijgen, zodat je alvast een beetje op weg wordt geholpen. Het belangrijkste op de website is natuurlijk je content: alle tekst. Deze moeten worden vertaald in de juiste taal. Schrijven en Vertalen helpt je daar graag bij. Wil je het toch graag zelf doen? Maak dan geen gebruik van Google Translate. Op deze manier krijg je de raarste zinnen en zijn je teksten ook niet SEO-waardig.

Maar na alleen het vertalen ben je er nog niet. Het is tevens handig om je eens te verdiepen in de zoekmachine van het betreffende land. Wij hebben natuurlijk Google, maar niet overal ter wereld is dat de meest gebruikte zoekmachine. Neem een voorbeeld aan China, waar Google niet eens is toegestaan.

Verder is het handig om ook een extensie van je domeinnaam van het land te hebben. Dus niet alleen .nl, maar ook .co.uk, of .fr. Zo wordt je een stuk beter gevonden.

Verdiep je ook in de veelgebruikte social media van dat land. Bij ons zijn dat Facebook, Twitter en Instagram, maar is dat daar ook wel zo? De kans is groot van niet. Zodra je erachter bent welke social media er veel worden gebruikt, doe daar dan ook je profijt van en gebruik ze! Gebruik de juiste keywords in je content. Geen idee welke je moet gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de Global Market Finder van Google. Hier vind je de buitenlandse varianten van jouw veelgebruikte keywords. Handig, hè?

Zorg als laatste dat je goed op de hoogte bent van de economische, geografische en demografische gegevens van het land. Kan sowieso altijd van pas komen, maar helemaal als je er zaken wilt gaan doen en het er helemaal wilt gaan maken. Dan ben je eigenlijk verplicht om je daarin te verdiepen.

 

Hulp bij je SEO-teksten van Schrijven en Vertalen

Is een beetje hulp welkom bij het vertalen van je teksten naar een andere taal? Schrijven en Vertalen helpt je uiteraard graag. Ook zorgen wij ervoor dat de teksten volledig voldoen aan de SEO-criteria, zodat je met je website ook in het buitenland een goede kans maakt om gevonden te worden. Met behulp van uitgebreid keyword onderzoek kunnen wij ervoor zorgen dat je website content is voorzien van de juiste keywords. Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.